THE HOUSE OF EDWARD

#selfhosting #noreception #virtualbutlers #virtualreception
#heavenlybed #spashower #Netflix
#anno1842 #citycenter #cosy #5rooms

Wij zijn een self-hosting hotel, wat betekent dat je niet hoeft aan te schuiven bij de receptie voor check-in! Door onze virtuele receptie kun je online inchecken. Uitchecken gebeurt automatisch en als je ons nodig hebt: we zijn slechts een berichtje verwijderd!

KAMERS & SUITES

QUEEN ROOM

Heirloom_The House of Edward_room 5_5.jp
Heirloom_The House of Edward_room 3_4.jp

QUEEN STUDIO

STUDIO WITH TERRACE

Heirloom_The House of Edward_room 1_12.j
THOE.jpg

The House of Edward is genoemd naar Edward Anseele die in de 19e eeuw een belangrijke figuur was in Gent en België.

Edward Anseele was actief in de vroege socialistische beweging. Hij richtte een coöperatieve bakkerij Vooruit op, opgericht in 1880. Dit was het begin van een compleet aanbod van coöperatieve ondernemingen die op lange termijn een industrieel imperium zouden creëren. Op deze manier probeerde Anseele een tegenwicht te creëren voor de kapitalistische ondernemingen en kon hij de acties van arbeiders ondersteunen.
Een man van de mensen, een stem voor de mensen.
 
Zijn  morele principes en patriottisme werden getest toen hij door de Duitse indringers werd aangeboden om president van België te worden en het koninkrijk af te schaffen, hij weigerde. Omdat hij eerst en vooral een Belg was.
Edward Anseele's moment van patriottisme leeft in The House of Edward, om een licht te laten schijnen op dit moment in onze prachtige geschiedenis.

LAGE EMISSIE ZONE

Sinds 2020 ligt Gent in een Lage Emissie Zone (LEZ). Dit houdt in dat oudere auto´s met hoge uitstoot uit het centrum worden geweerd om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. U kunt controleren of uw auto voldoet aan de normen via de link hieronder.

Voor meer info en het registreren van uw voertuig:

https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/lage-emissiezone

Heirloom_The House of Edward_room 1_2.jp

PARKEREN

 

- De ondergrondse parking Vrijdagmarkt is om de hoek en kost 24 euro per 24 uur.

- U kunt parkeren op straat, maar kies zeker een oranje zone (6 euro per 24 uur). De rode zone is een stuk duurder (10 euro per 3 uur)

- Er zijn ook een aantal P&R locaties rondom de stad waar u uw wagen tegen een kleine vergoeding of gratis kunt parkeren, en directe aansluiting heeft met OV om uw bestemming in de stad te bereiken.

CONTACTEER ONS

Edward Anseeleplein 17, 9000 Gent

+32 472 02 70 17

Bedankt voor je bericht!