top of page

The House of Edward

The House of Edward is genoemd naar Edward Anseele, één van de grootste Belgische politici uit de vorige eeuw. Hij is geboren in Gent op 25 juni 1856 als zoon van een schoenmaker.

Op zijn 21ste richtte hij de Vlaamse Socialistische Arbeiderspartij op, de eerste socialistische partij van België. Daarna volgde in 1880 de coöperatieve Vooruit. Dit was het begin van een compleet aanbod van coöperatieve ondernemingen die op lange termijn een industrieel imperium zouden creëren. Op deze manier probeerde Anseele een tegenwicht te creëren voor de kapitalistische ondernemingen en kon hij de acties van arbeiders ondersteunen. Hij was een man van de mensen en een stem voor de mensen.

In 1895 werd Anseele in zijn thuisstad Gent verkozen tot gemeenteraadslid. In 1909 werd hij schepen. Tijdens WO weigerde hij elke medewerking met het schepencollege dat de Duitse bezetter in 1917 installeerde.

Zijn morele principes en patriottisme werden getest toen hij door de Duitse indringers werd aangeboden om president van België te worden en het koninkrijk af te schaffen, hij weigerde. Omdat hij eerst en vooral een Belg was.

Edward Anseele's moment van patriottisme leeft in The House of Edward, om een licht te laten schijnen op dit moment in onze prachtige geschiedenis.

Na WOI werd hij minister van Openbare Werken gevolgd door Spoorwegen, Posterijen, Telegrafie en Telefonie (tot 1927), nog hetzelfde jaar aangevuld met Luchtvaart. In 1930 werd hij tot minister van Staat benoemd.

Recente blogposts

Alles weergeven

Verwarming / Koeling

Uw kamer wordt verwarmd en sommigen kunnen ook gekoeld worden. De afstandsbediening bevindt zich in uw kamer. Krijgt u het niet aan de praat? Laat het ons weten en wij zullen u helpen.

Haardroger

Er is een haardroger in uw kamer, onder de lavabo in de badkamer.

TV

Comentarios


bottom of page