top of page

THE MANSION

#selfhosting #noreception #virtualbutlers #virtualreception
#heavenlybed #spashower #Netflix
#anno1892 #heritage #classic #19rooms

The Mansion is gelegen op de hoek van de Hoogstraat en de Rasphuisstraat te Gent, een levendige buurt met tal van restaurants in alle genres. Van de Hoogstraat is het slechts 10 minuten wandelen tot aan de Graslei, het historische hart van Gent. 

 

In The Mansion overnacht je in een historisch pand, in één van de 19 stijlvol ingerichte kamers. Van een tiny room tot duplex studio’s, je vindt er voor elk wat wils. Alle kamers zijn uitgerust met Belgische vijf sterren kingsize bedden, gratis wifi, airconditioning, Netflix en Apple TV. 

Heirloom is een self-hosting hotel. Dit houdt in dat je virtueel in- en uitcheckt. Geen receptie, geen fysiek contact, geen tijdverlies met papierwerk. Snel en efficiënt! Je krijgt kort voor aankomst een code waarmee je de voordeur en je eigen kamerdeur opent. Heb je ons toch nodig met om het even welke vraag dan staat onze virtuele butler 24u op 24 voor je klaar via tal van communicatiekanalen zoals Whatsapp, SMS, Instagram, Viber, Facebook Messenger, mail en telefoon.

KAMERS & SUITES

Duplex Studio

DUPLEX STUDIO

King Suite with Balcony

KING SUITE WITH BALCONY

DUPLEX SUITE

Duplex Suite

SUPERIOR TRIPLE ROOM

Superior Triple Room
Queen Room with Balcony

QUEEN ROOM WITH BALCONY

Ground Floor Queen Room

GROUND FLOOR QUEEN ROOM

SUPERIOR QUEEN ROOM

Superior Queen Room

SUPERIOR DOUBLE ROOM

Superior Double Room
MAN.jpg

Voor de geschiedenis van The Mansion gaan we terug naar de 19de eeuw. Het terrein werd oorspronkelijk gekocht door Hippolyte Leopold Heughebaert in 1892. Hij gaf opdracht aan de architect Masereel om een huis te bouwen voor zijn gezin: The Mansion.

 

Het gebouw is opgetrokken in neoclassicistische stijl. Je merkt dit direct op aan de gevel en in de hal met de dramatische steunbalken en details. De details op de muren en plafonds werden pas na de dood van Hippolyte toegevoegd door de nieuwe eigenaars. Het gebouw werd toen verfraaid met muur- en plafondschilderingen. Deze zijn nog steeds in de originele staat en vertonen tal van belangrijke kunstvormen. 

 

Als je logeert in The Mansion geniet je van op en top modern 5 sterren hotelcomfort dat perfect werd geïntegreerd in een originele historische setting.

 

Wedden dat je je voor heel even prins of prinses waant?  The Mansion verwelkomt je heel graag voor een romantisch weekendje weg in Gent.

LOW EMISSION ZONE

Since 2020, Ghent is located in a Low Emission Zone. This means that older cars with high emissions are banned from the city centre in order to improve the air quality in the city. Check here whether your car meets the standards.

Queen Room with Balcony

PARKEREN

 

De ondergrondse parking Ramen ligt net om de hoek en kost ongeveer €16 euro/24 u.

 

Je kan parkeren op straat, maar let op de kleurzones. Kies zeker je voor een oranje zone dan komt dit op €6 euro/24 u. De rode zone is een stuk duurder €10 euro/3 u.

 

Gratis of een stuk goedkoper parkeren kan op Park & Ride locaties aan de stadsrand. Je kan dan via het openbaar vervoer makkelijk tot bij The Mansion reizen.

bottom of page