top of page

THE HOUSE OF EDWARD

#selfhosting #noreception #virtualbutlers #virtualreception
#heavenlybed #spashower #Netflix
#anno1842 #citycenter #cosy #5rooms

The House of Edward is gelegen op het Edward Anseeleplein in Gent, dichtbij het Baudelopark en de Vrijdagsmarkt. Je logeert er op een bijzonder plekje in hartje Gent.  

 

Wij zijn een self-hosting hotel. Dit houdt in dat je niet hoeft aan te schuiven aan de receptie voor check-in, want die is er niet! Geen fysiek contact dus, maar geen nood, onze virtuele butler is maar een app-je

 van je verwijderd.  

KAMERS & SUITES

QUEEN ROOM

Queen Room
Queen Studio

QUEEN STUDIO

STUDIO WITH TERRACE

Studio with Terrace
THOE.jpg

The House of Edward is genoemd naar Edward Anseele, één van de grootste Belgische politici uit de vorige eeuw. Hij is geboren in Gent op 25 juni 1856 als zoon van een schoenmaker.  

 

Op zijn 21ste richtte hij de Vlaamse Socialistische Arbeiderspartij op, de eerste socialistische partij van België. Daarna volgde in 1880 de coöperatieve Vooruit.  Dit was het begin van een compleet aanbod van coöperatieve ondernemingen die op lange termijn een industrieel imperium zouden creëren. Op deze manier probeerde Anseele een tegenwicht te creëren voor de kapitalistische ondernemingen en kon hij de acties van arbeiders ondersteunen. Hij was een man van de mensen en een stem voor de mensen.  

 

In 1895 werd Anseele in zijn thuisstad Gent verkozen tot gemeenteraadslid. In 1909 werd hij schepen. Tijdens WO weigerde hij elke medewerking met het schepencollege dat de Duitse bezetter in 1917 installeerde.  

 

Zijn  morele principes en patriottisme werden getest toen hij door de Duitse indringers werd aangeboden om president van België te worden en het koninkrijk af te schaffen, hij weigerde. Omdat hij eerst en vooral een Belg was. 

 

Edward Anseele's moment van patriottisme leeft in The House of Edward, om een licht te laten schijnen op dit moment in onze prachtige geschiedenis. 

 

Na WOI werd hij minister van Openbare Werken gevolgd door Spoorwegen, Posterijen, Telegrafie en Telefonie (tot 1927), nog hetzelfde jaar aangevuld met Luchtvaart. In 1930 werd hij tot minister van Staat benoemd. 

 

Klik hier voor een uitgebreide biografie van Edward Anseele.

LOW EMISSION ZONE

Since 2020, Ghent is located in a Low Emission Zone. This means that older cars with high emissions are banned from the city centre in order to improve the air quality in the city. Check here whether your car meets the standards.

The House of Edward

PARKEREN

 

- De ondergrondse parking Vrijdagmarkt is om de hoek en kost 24 euro per 24 uur.

- U kunt parkeren op straat, maar kies zeker een oranje zone (6 euro per 24 uur). De rode zone is een stuk duurder (10 euro per 3 uur)

- Er zijn ook een aantal P&R locaties rondom de stad waar u uw wagen tegen een kleine vergoeding of gratis kunt parkeren, en directe aansluiting heeft met OV om uw bestemming in de stad te bereiken.

bottom of page