top of page

A FLEMISH TALE

#selfhosting #noreception #virtualbutlers #virtualreception
#heavenlybed #spashower #Netflix
#anno1882 #luxury #citycenter #spaciousliving #4rooms

Wij zijn een self-hosting hotel, wat betekent dat je niet hoeft aan te schuiven bij de receptie voor check-in! Door onze virtuele receptie kun je online inchecken. Uitchecken gebeurt automatisch en als je ons nodig hebt: we zijn slechts een berichtje verwijderd!

KAMERS & SUITES

Suite with Terrace

SUITE WITH TERRACE

Deluxe King Suite

DELUXE KING SUITE

ONE BEDROOM SUITE

One Bedroom Suite

TINY ROOM

Tiny Room
AFT.jpg

De Franse taal was zowel de taal van de salons en de bourgeoisie, maar ook gezien als een vreemde taal, een verwatering van de ´echte Vlaamse identiteit`.
 
Het verzet was niet gemakkelijk maar het was volhardend. Rechts van ons gebouw staat het levende monument ´De Aula` van de universiteit dat een groots Vlaams Verhaal vertelt. Een moment waarin de Vlaamse taal won, toen de Vlamingen zegevierden. Het was officieel: de universiteit van Gent zou in het Nederlands lesgeven! Een moment van trots en overwinning. Op de eerste lesdag in het Nederlands sneden de pro-Fransen alle lichten af om het begin van een donker tijdperk op de universiteit van Gent te symboliseren. Behoorlijk dramatisch en uit Shakespearean zou je kunnen zeggen.
 
A Flemish Tale bestaat om juist zulke legendes levend te houden, de zoektocht naar identiteit.

LOW EMISSION ZONE

Since 2020, Ghent is located in a Low Emission Zone. This means that older cars with high emissions are banned from the city centre in order to improve the air quality in the city. Check here whether your car meets the standards.

A Flemish Tale

PARKEREN

  • De straat waarin wij ons bevinden is een autovrije zone

  • Ondergrondse parkings Kouter en Centraal bevinden zich om de hoek en kosten ongeveer 16 euro per 24 uur

  • U kunt in omliggende straten parkeren maar let wel: u bevindt zich in een rode parkeerzone (10 euro per 3 uur)

  • Er zijn ook een aantal P&R locaties rondom de stad waar u uw wagen tegen een kleine vergoeding of gratis kunt parkeren, en directe aansluiting heeft met OV om uw bestemming in de stad te bereiken.

bottom of page